Koud Witte led verlichting zorgt voor een koele verlichting in 5500 Kelvin. Een kleur licht wat in de buurt komt van daglicht verlichting. Vergeleken met warm wit en helder wit zit koud wit meer in de buurt van koel blauw licht.

Kenmerken Koud Wit LED strip

  • 5500 Kelvin
  • Complete set of losse strip
  • Verkrijgbaar in Basic en Premium
  • Gemakkelijke montage
  • In lengte af te knippen

Led strip Koud Wit kopen

Bij het kopen van een Koud Wit led strip zijn er een paar zaken die je in overweging zal moeten nemen alvorens je een aankoop doet. Waar wil je de led strip gaan plaatsen bijvoorbeeld? Moet de lichtopbrengst extra hoog zijn, kies dan voor extra veel leds per meter (Premium Koud Witte led strips, 120 leds per meter). Wanneer sfeerverlichting voldoet kun je beter kiezen voor een Basic led strip (60 leds per meter). Het hangt allemaal af van de manier waarop je de led verlichting wil gaan gebruiken.
Goed om over na te denken is of je wel wil dat de led strip als directe verlichting zal dienen. Neem bijvoorbeeld eens de badkamer. Wanneer Koud Wit licht op glanzende badkamer tegels weerkaatst geeft dit vaak niet het gewenste effect, eerder een onaangenaam effect. In dat geval zou je de led strip als indirecte verlichting kunnen toepassen door deze in een mooi profiel te plaatsen. Op deze inspiratiepagina vind je een aantal voorbeelden van led strips in de badkamer.

De juiste bescherming van de Koud Wit led strip

Afhankelijk van de plek waar je de led strip wil plaatsen kies je de juiste bescherming. Moet de led strip binnen of buiten geplaatst worden? Moet het een waterdichte led strip zijn of maakt dat niet uit? Je maakt een keuze in de IP waarde van de led strip:

IP20: geheel stofvrij, veilig om aan te raken maar niet (spat)waterdicht. IP20 led strips gebruik je in droge ruimtes, bijvoorbeeld als werkverlichting in een garage of als indirecte verlichting in de keuken.

IP65: stofvrij, veilig om aan te raken én spatwaterdicht. IP65 led strips kunnen buiten op beschutte plekken geplaatst worden, bijvoorbeeld onder een afdakje. Ook zijn deze led strips ideaal voor gebruik in de badkamer.

IP67: Stofvrij, veilig om aan te raken en volledig waterdicht. IP67 led strips zijn geschikt voor gebruik buitenshuis, zelfs in de regen. De IP67 led strips worden standaard geleverd met waterdicht aansluitmateriaal en zijn geschikt voor onderdompeling in water. Echter niet dieper dan 1 meter en niet langer dan 10 minuten. Led strips waarbij dit wel kan hebben een IP68 bescherming.

Koud Wit, de meest herkenbare Witte licht kleur

Toepassingen Koud Wit led verlichting

De koel witte kleur van Koud Wit 5500K maakt dat de kleur puur wit is, zonder blauwe gloed. Om een idee te geven van de manieren waarop deze stijlvolle, neutrale verlichting is toe te passen hebben we een aantal voorbeelden uit de praktijk verzameld. Meer inspiratie is te vinden op LedstripKoning.nl.