Warm Wit, de ideale kleur ledstrip om een sfeervolle, gezellige setting te creëren. Vergeleken met Koud Wit welke eerder een blauw/witte gloed afgeeft neigt Warm Wit eerder naar het gele. We zien deze kleur ledstrip vaak terug in woonkamers, keukens, badkamers maar ook in campers, caravans en op de boot.

Kenmerken Warm Wit led verlichting

 • Keuze tussen Basic en Premium Warm Witte led strips
 • Keuze tussen 12 Volt en 24 Volt
 • Dimbaar
 • Eenvoudige montage
 • Op maat te knippen

Led strip Warm Wit kopen

Complete set of losse Warm Wit strip kopen
Bij de aankoop van warm witte ledstrips zijn er een aantal dingen waar je rekening mee moet houden om de juiste aankoop te doen. Zo zijn er bijvoorbeeld complete sets en losse strips Warm Wit verkrijgbaar. De complete sets beschikken over een warm witte ledstrip in het gewenste aantal meters. Bij meer dan 5 meter ontvang je dan verschillende led strips die je eenvoudig aan elkaar kan koppelen door de handige 2-pins aansluiting die zich op het eind van de led strip bevindt. Tot 5 meter ontvang je in elk geval één led strip warm wit van 5 meter. Bij een complete set warm wit ontvang je tevens controller(s), adapter en de gewenste bediening.

Warme en sfeervolle LED verlichting

Bescherming led strip Warm Wit

De keuze hierin hangt af van de plek waar je de warm witte led strip wil gaan plaatsen. Met bescherming van een led strip bedoelen we welke IP waarde de strip heeft, deze waarde geeft aan in welke mate de strip beschermd is tegen vocht en stof. Hierbij is onderscheid te maken tussen IP20, IP65, IP67 en IP68.

 • IP20: de led strip heeft geen beschermde coating/laag en is enkel stofvrij. Wel kun je de led strip gewoon veilig aanraken, daar is geen beschermende laag voor nodig.
 • IP65: de led strip is beschermd tegen stof en is spatwaterdicht. Er zit een beschermende laag om de led strip. Deze strips kunnen gebruikt worden in vochtige ruimtes zoals de badkamer of de keuken. Buiten kan de strip ook geplaatst worden indien deze niet direct blootgesteld wordt aan regen.
 • IP67: Voor gebruik in een aquarium of voor plaatsing in eventuele regen is de IP67 led strip geschikt. Deze wordt geleverd met waterdichte aansluitingen en is daarom geschikt voor onderdompeling (tot max. 1 meter voor max. 30 minuten).
 • IP68: IP68 led strips zijn perfect voor langdurig gebruik onder water. Zo kunt u uw aquarium bijvoorbeeld voorzien van sfeervol warm witte led verlichting.

Toepassing en lichtopbrengst

Een bijkomende factor die belangrijk is om mee te nemen in de aanschaf van een warm witte ledstrip is het soort- en de sterkte van het licht. Warm Wit licht wordt over het algemeen gebruikt om sfeer te creëren. Echter zijn er gradaties in de lichtsterkte die de strip zal geven. Dit onderscheid is gemaakt in de basic led strips en premium led strips. Premium warm witte led strips bevatten twee keer zoveel ledjes per meter als de Basic variant. Hierdoor is de Basic variant minder fel. Qua kwaliteit is er verder echter geen verschil. Het verschil zit hem in de volgende factoren:

 • Lichtsterkte
 • Aantal leds per meter
 • Het benodigde aantal voedingen/controllers bij langere lengtes

Het is namelijk wel zo dat als je kiest voor premium led strips en je wil langere lengtes maken door led strips te koppelen, je meer stroom nodig hebt en risico op verlies van lichtsterkte loopt. Om dit te voorkomen zijn er meerdere voedingen en controllers nodig. Tot een lengte van 10 meter kun je de strips zorgeloos koppelen, vanaf 10 meter moet je een extra stroompunt aanleggen.

Warm Witte led strip bedienen

Ook de manier van bedienen van de strip kent diverse mogelijkheden. Van eenvoudige infrarood afstandsbedieningen tot complete WIFI modules om te bedienen via een App op je smartphone of tablet. De keuze is reuze en is onder te verdelen in de volgende types:

 • Infrarood – IR bedieningen: hierbij richt je op de ontvanger. Bereik max. 6 meter.
 • Radiosignaal – RF bedieningen: hierbij hoef je niet op de ontvanger te richten. Bereik max. 30 meter.
 • WIFI – 2.4Ghz: hierbij bedien je de warm witte led strip via je WIFI netwerk op een App op je smartphone of tablet.

Warm Witte ledverlichting in de caravan, camper of boot

Ben je op zoek naar sfeervolle verlichting voor in de caravan, camper of boot maar mag deze niet heet worden of teveel stroom verbruiken? Dan is LED verlichting de ideale oplossing!

Warm Witte led strips werken op 12 of 24 Volt en werkt dus prima als laagspanning verlichting. Deze energiebesparende optie en duurzame verlichting wordt vaak toegepast op of in campers, caravans en boten. De led strips worden niet warm, in tegendeel tot andere verlichting. Ook geven de strips meer licht af met minder stroom.

Dimmen van 12V led strips? Dat kan! De 12 Volt warm witte led strips van de LedstripKoning zijn gewoon dimbaar, zodat jij de gewenste sfeer kunt creëren!

Inspiratie en toepassingen