Digitale led strips, ookwel Dreamcolor RGB led strips genoemd, worden veelal gebruikt om veel verschillende effecten te tonen. De strips zijn namelijk voorzien van WS2811 chips waarmee je tot wel 300 verschillende effecten kan instellen.

Digitale led strip kopen

De Dreamcolor WS2811 led strips bieden eindeloze mogelijkheden wat betreft lichteffecten en programma’s. Je kan het zo gek niet verzinnen. Mocht je toch ook eens willen genieten van de sfeervolle, indirecte verlichting van de RGB led strip dan kan dit ook. De WS2811 digitale led strips zijn namelijk ook dimbaar tegenwoordig. Om deze reden zijn de led strips veelzijdig toepasbaar.

Wanneer je digitale led strips wil gaan kopen, ofwel Dreamcolor led strips, zijn er een aantal zaken die belangrijk zijn om mee te nemen in je keuze.

Basic of Premium digitale led strip?

Allereerst heb je de keuze tussen basic of premium strips. Bij Basic digitale led strips zitten er 30 ledjes per meter op de strip, bij Premium is dit aantal verdubbeld en bevinden zich 60 leds per meter. Hoewel beide varianten hoe dan ook opvallende verschijningen zijn, geeft de Premium variant een hogere lichtopbrengst aangezien de leds dichter op elkaar zitten. Dit zorgt ervoor dat de effecten wat vloeiender in elkaar over lijken te gaan.

Digitale led strips voor buiten

De WS2811 Dreamcolor digitale led strips van LedstripKoning worden standaard uitgevoerd in IP67. Dit houdt in dat ze volledig waterdicht zijn en dus moeiteloos buiten gebruikt kunnen worden. Let er echter wel op dat de accessoires zoals aansluitingen, adapters en controllers wél op een droge plek geplaatst worden. De stekkeraansluitingen kun je overigens wel waterdicht maken door waterdichte tape of siliconenlijm te gebruiken.

Benieuwd naar het effect van een digitale Dreamcolor led strip? Bekijk deze video en laat je inspireren!