Naast Koud Wit, Warm Wit en Dual White is er nog een variant van witte led strips; Helder Wit. Deze led verlichting geeft een neutrale kleur van 4000K welke hem geschikt maakt voor vele toepassingen zoals led verlichting voor de trap of als led strip in de badkamer, bijvoorbeeld.

Kenmerken Helder Wit LED

  • 4000 Kelvin, helder witte verlichting
  • Keuze tussen basic en premium helder witte led strips
  • Dimbaar
  • Eenvoudig te monteren
  • Op maat af te knippen
  • Goede lichtopbrengst, laag energieverbruik

Ledstrip Helder Wit kopen

Wanneer warm wit te warm en koud wit te koel, is Helder Wit de perfecte oplossing. Deze kleur valt tussen warm wit licht (2700K) en koud wit licht (5500K) in en biedt daarmee een neutrale witte kleur licht. Soms wordt Helder Wit ook wel daglicht genoemd en is dus geschikt om een helder daglicht in uw huis te creëren.

Wanneer je overweegt om een helder witte led strip te kopen, geven wij je graag enkele tips mee om bij stil te staan. Neem de volgende factoren mee in de overweging voor je een aankoop doet, zodat je zeker weet dat je de juiste type led verlichting kiest.

Allereerst is het goed om te weten dat de Helder Wit led strips in twee varianten komen; Basic en Premium. Het voornaamste verschil tussen de twee is het aantal leds per meter. Op een Basic Helder Wit led strip bevinden zich 60 leds per meter. Bij de Premium variant is dit het dubbele, 120 leds per meter. Het verschil hierin spreekt in principe voor zich; met 120 leds per meter is de lichtopbrengst een stuk hoger. Deze variant zou aan te raden zijn wanneer het licht een functionele toepassing moet bieden, bijvoorbeeld als werkverlichting in een garage of om producten in een etalage goed uit te lichten. De Basic variant is ook heel veelzijdig toepasbaar, bijvoorbeeld als trapverlichting, badkamer verlichting of als LED verlichting in de keuken.

Complete set of losse strips Helder Wit

Wanneer je op zoek bent naar een losse led strip in 4000 Kelvin hoef je enkel te kiezen tussen Basic/Premium, IP20/65/67 (hier komen we zo op terug) en 12 of 24 Volt. De losse strips zijn verkrijgbaar van 1 t/m 5 meter en zijn eenvoudig aan elkaar te koppelen wanneer je langere lengtes wil maken.

Voor de volledigheid zou je ook kunnen kiezen voor een complete set helder wit. Je ontvangt dan direct een pakket met alle benodigheden om de led strip werkende te krijgen, een plug & play idee. LedstripKoning.nl biedt deze complete sets bijvoorbeeld aan, waarbij altijd de juiste controllers en voedingen geleverd worden. Voor langere lengtes heb je bijvoorbeeld andere voedingen nodig gezien het verbruik per meter. Je hoeft hier zelf niet eens over na te denken, dat is het voordeel van een complete set. Je kiest dan ook zelf voor het type afstandsbediening.

Bescherming van de ledstrip Helder Wit

Zoals gezegd moet er een keuze gemaakt worden in het type bescherming van de led strip, ookwel IP waarde genoemd. Welke IP waarde je nodig hebt hangt af van de manier waarop je de led strip wil toepassen:

IP20: geheel stofvrij, veilig om aan te raken maar niet (spat)waterdicht. IP20 led strips gebruik je in droge ruimtes, bijvoorbeeld als trapverlichting, in de woonkamer of als werkverlichting in een garage.

IP65: stofvrij, veilig om aan te raken én spatwaterdicht. IP65 led strips kunnen buiten op beschutte plekken geplaatst worden, bijvoorbeeld onder een afdakje. Ook zijn deze led strips ideaal voor gebruik in de badkamer.

IP67: Stofvrij, veilig om aan te raken en volledig waterdicht. IP67 led strips zijn geschikt voor gebruik buitenshuis, zelfs in de regen. De IP67 led strips worden standaard geleverd met waterdicht aansluitmateriaal en zijn geschikt voor onderdompeling in water. Echter niet dieper dan 1 meter en niet langer dan 10 minuten. Led strips waarbij dit wel kan hebben een IP68 bescherming.

Hoe bedien ik een Helder Wit led strip?

Voor de bediening van de led strip heb je de keuze uit 3 opties:

  • Infrarood bediening: hierbij moet er gericht worden op de ontvanger. Bereik max. 6 meter.
  • Radiosignaal: RF bedieningen, hierbij hoef je niet op de ontvanger te richten. Bereik max. 30 meter.
  • Wifi: Bij bediening via Wifi wordt de led strip via het Wifi netwerk verbonden met een App op je smartphone of tablet.

Alle type bedieningen maken het mogelijk de led strip te dimmen.

Helder Witte LED verlichting als functioneel licht

4000K LED verlichting zien we vaak terug in winkels en op werk plekken, vanwege haar functionele, heldere licht opbrengst. Waar warm wit wat te geel is en koud wit te blauw, biedt helder wit juist een hele neutrale witte verlichting. Hierdoor is het een fijn type licht om bijvoorbeeld producten uit te lichten of om toe te passen als trapverlichting in warenhuizen en winkels.

In moderne inrichtingen komen Helder Witte led strips echter ook steeds vaker voor. In de keuken en badkamer is het een veel geziene manier van verlichten, uiteraard tegen lagere energiekosten!